120 Hz-es képfrissítéssel érkezik a Redmi K30

A Redmi K30 várhatóan decemberben mutatkozik majd be, amely egyébként a Xiaomi leányvállalatának első 5G adatkapcsolatot támogató készüléke lesz. A pontos megjelenési dátum nem ismert, azonban máris érkezett pár kép, amely fontos részleteket árul el a mobilról.

Weboldal készítés kedvező áron!

A Redmi május végén vadonatúj szériában elindított készülékei a K20 és a K20 Pro rendkívül nagy népszerűségre tettek szert, szeptember közepére már 3 millió példány talált gazdára a mobilokból. Európában Mi 9T és Mi 9T Pro néven találhatjuk meg a boltok polcain és az öreg kontinensen is viszik őket, mint a cukrot.

Várhatóan a decemberben érkező K30 széria is hasonló fogadtatásban részesül majd, nézzük mit tudhatunk meg a Redmi K30-ról a kiszivárgott képek alapján.  Elsőre szembetűnő változás a K20 sorozathoz képest, az a szelfikamera helyzete, ugyanis az új generáció nem pop-up mechanizmussal, hanem kameralyukas kialakítással érkezik. A kapszula alakú kivágásban két kamerát is láthatunk. 

A Redmi K30 előlapjára egy 6,66 hüvelykes kijelző kerül, 1080 x 2400 képpontos felbontással. A processzor pontos kiléte nem ismert, az Adreno 618 grafikus gyorsító jellemzően a Snapdragon 730 és a Snapdragon 730G SoC-ok társaságában szokott helyet foglalni, de a végső befutó a még be nem mutatott Snapdragon 735 lehet.

Ami igazán izgalmas hír, hogy a megjelenítőt 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával vértezik fel, amit 60 Hz-re is visszafoghatunk majd, ahogy az alábbi képen is látszik.


A harmadik képen a Redmi K30 "A telefonról" felületét kapták lencsevégre, ahol is azt láthatjuk, hogy a MIUI 11.9.11.18 verzióját futtatja, ez a modell 64 GB-os tárhellyel rendelkezik, amely valószínűleg az alapmodell lesz.


Kíváncsian várjuk, kamerás fronton és minden más tekintetben még milyen újdonságokkal érkezik majd a Redmi K30.


Pulzusmérő nélkül futott be a Xiaomi Mi Band 3i


Források: 1 ; 2 ; 3