12 millióval nőtt a Microsoft Teams felhasználók száma a múlt héten

A koronavírus járvány miatt rengetegen kényszerültünk arra, hogy otthonról dolgozzunk, köztük jómagam is. Ennek következménye, hogy hirtelen felhasználónövekedés mutatkozik a csapatmunkát elősegítő szolgáltatásoknál.

NoteWall.hu

Az elmúlt hét napban a Microsoft Teams csoportos együttműködési platformjának használata 32 millió napi aktív felhasználóról 44 millióra nőtt, nagyrészt a  COVID-19 koronavírus hatására, közölte a Microsoft. A vállalat a mai napon a szolgáltatás harmadik évfordulóján jelentette be a friss felhasználói számokat és pár új funkciót.Aki nem tudná mi az a Teams vagy mire való, az ide kattintva kaphat részletes bemutatót.  A tavalyi adatok szerint a Teams-en 20 millió aktív felhasználó volt, míg a Microsoft Teams legnagyobb konkurensének számító Slack-en "mindössze" 12 millió. 

Aktív felhasználónak az számít, aki csevegést indít, becsatlakozik egy konferencia beszélgetésbe vagy megnyit egy fájlt. Az adatokba beletartozik a webes, az asztali és a mobil alkalmazás is. 

Nézzük az újításokat:

  • Offline és alacsony sávszélességű támogatás az üzenetek olvasásához és a válaszok írásához 
  • Üzenet megnytása külön ablakban
  • Valós idejű zajcsökkentés a háttérzaj minimalizálása érdekében
  •  Vizuális jelek küldésére az ülés során
  • Új integráció a csapatok és a RealWear fejre szerelt ipari eszközök között
  • A Microsoft Bookings alkalmazás beillesztése a Teams-be a virtuális találkozók ütemezésére, kezelésére és lebonyolítására