1 millió dollárt gyűjtöttek 8 óra alatt a kézben tartható gamer PC-re

Jelenleg ott tartunk, hogy 6000%-kal lépte át az összeg a kitűzött célt.

De mire fel ez a nagy érdeklődés? A kínai GPD gyártó tavaly év végén jelentette be legújabb projektjét, amely egy kézben tartható Windows 10-et futtató gamer PC-ről szól. Mindenképp érdekes a projekt, ugyanis azt ígérik, hogy AAA játékokkal lehet majd rajta játszani 60 fps-sel. A cég mindent pontosan megtervezett, viszont a gyártásra már nem volt elég pénzük, így úgy döntöttek, hogy közösségi finanszírozással oldják meg a problémát. 

A termék akkora sikert aratott, hogy nemcsak a kért összeg, de ennek a többszöröse lett meg pár óra alatt. A névválasztással ugyan vannak szerintem gondok (GPD Win3) a koncepció nagyon jó és ha ezt tényleg meg is tudják valósítani, akkor az brutális. 14 millió dollárnál tartanak és még van 48 nap hátra a közösségi kalapozásból, bőven lesz pénzük gyártani és fejleszteni is.


Ha minden terv szerint megy akkor idén májusban piacra dobják a terméket, melyet több színben és változatban tesznek elérhetővé. 799 dollárba kerül az olcsóbbik modell, a drágábbik pedig 949 dollárba, de ehhez már jár állvány is.


(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)